En ze leefden nog lang en gelukkig met de Sociale media!


In Nederland maakt 77% van de mensen gemiddeld 4,5 uur per dag  gebruik van sociale media.

Als je zorgvuldig met elkaar en met deze middelen omgaat kunnen ouders elkaar veel “geven” als het om het betrekken van elkaar als ouders gaat.

Hoewel er ook veel relaties stranden door gebruik van sociale media  kunnen internet, SKYPE, smartphone en IPad heel behulpzaam zijn bij het in stand houden van de verbinding tussen ouders en kinderen.

Dat scheiden behalve het kwijtraken van een geliefde ook rantsoenering betekent van de tijd die je met je kinderen doorbrengt realiseren minder mensen zich.

Door een scheiding moet elke ouder een deel van de geluiden en de beelden van het leven van hun kinderen missen.

Geef elkaar af en toe een kadootje in de vorm van een filmpje of foto waarmee je de andere “helft” iets bijzonders van de kinderen laat zien. Let wel : deze filmpjes moeten geen demonstratie zijn van : “ Kijk eens hoeveel de kinderen van mij houden!” of “ Kijk eens hoe ik vader en moedertje speel met mijn nieuwe geliefde!” Doe elkaar geen pijn, maak elkaar niet jaloers en ga prudent met elkaars gevoelens om.  Realiseer je dat je het een klein beetje mogelijk maakt  voor de andere ouder om “ op afstand mee te leven”.

Het is een kleine moeite om elkaar van diegenen waar je het meeste van houdt ( de kinderen) een plaatje door te sturen.

Er zijn ouders die gebruik maken van de papa-mamakalender. Een online kalender waarop je zelf kunt bepalen wie daartoe toegang heeft.( papa, mama, oma , opa, oppas, etc.) Zowel papa als mama kunnen een blog bijhouden, ze kunnen de “ agenda” van de kinderen raadplegen, foto’s uitwisselen. De site maakt het ook voor kinderen inzichtelijk wanneer en waar ze bij wie zijn.

Steeds meer scholen maken gebruik van een groepsApp om ouders te informeren over activiteiten van de klas.

Al was het maar om hun stem even te horen: als je met de kinderen op vakantie gaat kan de achterblijvende ouder snakken naar een kort belletje.